SimpledCard Blog

Op de hoogte blijven van finance trends, tips en nieuws?

Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

MKB Innovatie Top 100

SimpledCard in de KvK MKB Innovatie Top 100

Innovatieve ondernemers strijden ieder jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van de KvK onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Alle Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de MKB Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Vraag naar analytisch talent in finance groeit

De digitale technologie heeft de ontwikkeling van de financiële sector in de afgelopen jaren in belangrijke mate bepaald. Dat de technologie krachtiger en toegankelijker wordt betekent niet automatisch dat de rol van mensen afneemt. Uiteindelijk moet iemand de juiste vragen formuleren en de antwoorden die de technologie ons geeft interpreteren. Analytische vaardigheden zijn hiervoor onontbeerlijk. Tegelijkertijd zijn deze vaardigheden nu al schaars en worden ze alleen maar schaarser.

prepaid betaalkaart betalingsproces

Het betalingsproces met creditcard

Waar moet je op letten bij het kiezen van een creditcard? Naast dat u een kaart wilt die op zoveel mogelijk plekken wordt geaccepteerd, wilt u natuurlijk een kaart met zo weinig mogelijk kosten. Om te snappen waar de kosten vandaan komen, is het belangrijk om te weten hoe ingewikkeld het proces van een creditcardbetaling is. Het bestaat uit verschillende stappen en er zijn meerdere partijen bij betrokken. We nemen u mee in de wereld van issuers en acquirers en lopen de stappen van het betalingsproces door.

Financial Systems

Financial Systems 2017

Financial Systems is Nederlands grootste kennis- en netwerkevent op het snijvlak van Finance en IT. Financial Systems brengt vraag en aanbod in een inspirerende omgeving op één dag bij elkaar door middel van een vakbeurs in combinatie met een kwalitatief hoogwaardig programma. Daarmee biedt Financial Systems bezoekers een compleet overzicht van de Nederlandse markt voor IT-toepassingen en diensten bestemd voor professionals in financiële beroepen. Financial Systems wordt sinds 2011 jaarlijks georganiseerd door Alex van Groningen in samenwerking Next Level Academy. Het event wordt elk jaar door bijna 1000 finance professionals bezocht.

De controller van 2017

De controller van 2017

We hadden het eerder al over agile werken in finance. Wendbaar en flexibel zijn vereist niet alleen een andere manier van samenwerken, maar ook een andere invulling van de financiële functies. Zo zal de rol van de financial controller een andere focus krijgen onder invloed van de ontwikkelingen op gebied van finance. De financieel controller zal meer en meer veranderen in een business controller.