Blog

De financiële rompslomp van mediaproducties

Mediaproducties op locatie: Hoe houd je controle op uitgaven en grip op budgetten? SimpledCard heeft daar een eenvoudige oplossing voor.

De betaalpas voor al uw mobiliteitsdiensten

Gebruik de betaalkaart van SimpledCard als mobiliteitspas en combineer de voordelen van verschillende vormen van vervoer op één pas.

Prepaid betaalpassen voor de overheid

Overheidsinstanties hebben meer controle over zakelijke uitgaven en verkleinen de kans op fraude dankzij SimpledCard.

Handige features van SimpledCard

Wist u dat SimpledCard hele handige features heeft? Zo kunt u de kaarthouder wijzigen en weet u precies wie verantwoordelijk is voor welke uitgaven.

Waarom falen zelfsturende teams in de zorg?

Zelfsturende teams worden gezien als de heilige graal binnen de zorgsector. Waarom falen zelfsturende teams en wat maakt ze succesvol?

Weg met voorschotten op privérekeningen van docenten

Weg met voorschotten op privérekeningen en enveloppen met contant geld. Voorkom dat docenten moeten voorschieten. De docent is geen bank.

Whitepaper: Voorkom misverstanden en verklein fraude bij declaraties

Digitaliseer uw zakelijke uitgaven en voorkom ergernissen en verklein de kans op fraude. 83% van de managers ergert zich aan de verwerking van declaraties.

Bent u voorbereid op brexit?

Brexit komt steeds dichterbij. Hoe goed bent u hierop voorbereid?

Zo dring je bureaucratie terug

Bedrijven die willen innoveren, doen er goed aan HR-processen direct te veranderen. Maar hoe haal je de bureaucratie eruit?

Duurzaam financieel leiderschap in de industriële sector

Hoe ontlast je werknemers van bureaucratische declaratieprocessen en creëer je een overzichtelijke projectadministratie?

Veilig online shoppen doe je zo

De feestdagen, en de uitverkopen die daarop volgen, staan weer voor de deur. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je online veilig wilt winkelen en afrekenen?

Whitepaper: Zo winnen universiteiten de war for talent

Hoe word je als universiteit succesvol? Win met leiderschap, geef werknemers de vrijheid, wees bewust van je brand, gebruik de kracht van social media en werk aan je reputatie.

Handige features van SimpledCard

Wist u dat SimpledCard hele handige features heeft. Zelf de betaalpas deblokkeren en collega's met één druk op de knop herinneren aan het inleveren van hun verantwoording.

Elke klas een pas? Schoolspullen declareren kan veel makkelijker

Geef elke klas een prepaid betaalpas! Want knutselspullen, pennen en boeken declareren kan namelijk veel makkelijker dankzij SimpledCard.

Whitepaper: Waarom falen zelfsturende teams?

Aan welke voorwaarden moeten zelfsturende teams voldoen om succesvol te zijn?

Zorgprofessionals kampen met administratie overload

Administratie in de zorg vraag veel tijd van zorgprofessionals. Het administreren van de zakelijke uitgaven valt hier ook onder.

De Miljoenennota en de gevolgen voor de zorg

De Miljoenennota en Rijksbegroting 2019 zijn vandaag op Prinsjesdag bekendgemaakt. Maar wat zijn nu de gevolgen voor de zorgsector?

Het alternatief voor contant geld in de zorg

Hoe en waarmee geef je zelfsturende teams de vrijheid om uitgaven te doen zodat deze snel, correct en verantwoord in de administratie belanden?

SimpledCard is PCI-DSS gecertificeerd

Met de PCI-DSS certificering voldoet SimpledCard aan de eisen die de belangrijkste creditcardmaatschappijen stellen aan processen, procedures en de beveiliging voor de opslag van gegevens van kaarthouders.

SimpledCard in Top-25 Accenture Innovation Awards

SimpledCard staat in de Top-25 van de Accenture Innovation Awards in de categorie Finance.

Meest gestelde vragen aan Support SimpledCard

Het Support Team van SimpledCard staat elke werkdag vanaf 9 uur in de startblokken om vragen van klanten te beantwoorden. We hebben de drie meest gestelde vragen, met antwoord, op een rijtje gezet.

Meer geld voor minder cash

Het afschaffen van cash bespaart administratieve kosten, verzekert de veiligheid van werknemers en geeft bedrijven zicht op transacties, waardoor de kans op fraude wordt verkleind. Maar wat levert het op?

Declareren op de automatische piloot

De reisbranche heeft het de komende weken druk. De financiële afdeling heeft er een dagtaak aan om zakelijke uitgaven te stroomlijnen en maandelijks kloppend te krijgen. Hoe hou je grip tijdens het hoogseizoen?

Product update

Bij SimpledCard zijn we continu bezig om het managen van zakelijke uitgaven nog efficiënter en gemakkelijker te maken. Afgelopen weken zijn er tal van nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Deze worden ontwikkeld aan de hand van feedback van klanten en gebruikers.

Uitgavenbeheer in de mode groothandel

Het drukbezochte modevakevent Modefabriek in de Amsterdamse RAI toont maar eens aan dat wholesale & retail leeft. SimpledCard begrijpt dat elke branche zijn eigen uitdaging kent in kosten- en uitgavenbeheer van werknemers.

Nieuw: SimpledCard Nieuws

De SimpledCard nieuwsbrief heeft een nieuw jasje. Lees hier de nieuwsbrief van afgelopen maand. Blijf op de hoogte van alle SimpledCard ontwikkelingen, finance trends, oplossingen binnen het financieel management en innovaties op het gebied van payment.

Insight interview met Peter Fechter van RS Finance

Wie bij RS Finance op bezoek gaat, loopt niet alleen bedrijfseconomen en fiscalisten tegen het lijf, ook struikel je daar over de IT-specialisten. SimpledCard vroeg financieel manager Peter Fechter naar zijn frustraties, dromen en oplossingen binnen het financieel management.

Antwoord op de meest voorkomende WKR issues plus tips

Na tal van aanpassingen is de WKR lang niet meer zo eenvoudig als het in eerste instantie was bedoeld. Worstel je nog steeds met verschillende vergoedingen voor werknemers? Hier lees je de antwoorden op de meest voorkomende WKR kwesties. En we hebben tips!

Whitepaper | Cashless werken

In allerlei branches zien we dat organisaties de zogenaamde digitale transformatie maken door te investeren in het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Wat een enorme besparing van tijd en geld kan betekenen voor financials is de digitalisering van contant geld op de werkvloer: cashless werken.

Vraag naar analytisch talent in finance groeit

De digitale technologie heeft de ontwikkeling van de financiële sector in de afgelopen jaren in belangrijke mate bepaald. Dat de technologie krachtiger en toegankelijker wordt betekent niet automatisch dat de rol van mensen afneemt. Uiteindelijk moet iemand de juiste vragen formuleren.

Het betalingsproces met creditcard

Waar moet je op letten bij het kiezen van een creditcard? Naast dat u een kaart wilt die op zoveel mogelijk plekken wordt geaccepteerd, wilt u natuurlijk een kaart met zo weinig mogelijk kosten. Om te snappen waar de kosten vandaan komen, is het belangrijk om te weten hoe ingewikkeld het proces van een creditcardbetaling is.
Financial Systems

Financial Systems 2017

Financial Systems is Nederlands grootste kennis- en netwerkevent op het snijvlak van Finance en IT. Financial Systems brengt vraag en aanbod in een inspirerende omgeving op één dag bij elkaar door middel van een vakbeurs in combinatie met een kwalitatief hoogwaardig programma.

De controller van 2017

We hadden het eerder al over agile werken in finance. Wendbaar en flexibel zijn vereist niet alleen een andere manier van samenwerken, maar ook een andere invulling van de financiële functies. Zo zal de rol van de financial controller een andere focus krijgen onder invloed van de ontwikkelingen op gebied van finance. De financieel controller zal meer en meer veranderen in een business controller.
Dutch FinTech Awards

Dutch FinTech Awards

SimpledCard heeft niet alleen een plekje veroverd in de top 50 van de Dutch FinTech Awards, maar staat in de categorie Payments & Transfers in de top 3! Op 21 April wordt op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht de winnaar bekend gemaakt.

Nieuw kantoor Boedapest

Afgelopen maandag is ons gloednieuwe kantoor in Boedapest geopend! Ons hoofdkantoor is gevestigd in hartje Amsterdam. In de Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat werken we met een team van ruim 20 man.
Product update

Product update

Bij SimpledCard zijn we continu bezig om het managen van zakelijke uitgaven nog efficiënter en gemakkelijker te maken. Deze maand lanceren we wederom nieuwe functionaliteiten aan de hand van de feedback die we hebben gekregen van klanten.
elektronische bon

De toekomst van de kassabon

De elektronische factuur heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. In het bedrijfsleven is de papieren factuur al bijna verdwenen. Men is er al aan gewend dat ook het telecombedrijf of de verzekeraar een elektronische factuur stuurt. De kassa blijft nog achter, maar ook hier zal de elektronische bon zijn intrede doen.
agile werken

Agile werken

Agile werken, vrij vertaald betekent het niet meer dan wendbaar en flexibel zijn. Omdat het een echte ict-term is roept het associaties op met software en technologiebedrijven. Maar steeds meer andere disciplines nemen deze manier van samenwerken over. Ook finance. Agile-expert Rini van Solingen bekijkt deze methode ook veel breder.

Whitepaper | Financiële trends 2017

Technologische veranderingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Ontwikkelingen beïnvloeden elkaar en dit heeft weer impact op het werk van financieel managers. In deze whitepaper lees je de vier belangrijke finance trends van 2017.

De betaalpas zonder bankrekening

Heeft uw bank u al verteld dat de regels omtrent filiaalpassen zijn aangepast? In ieder geval zijn de regels van uw bank helder: een bankpas is persoonsgebonden. Soms kunt u een bankpas krijgen zonder een bankrekening of krediet, maar dit type prepaid betaalkaart is in gebruik enorm beperkt.

Uw volledige administratie digitaliseren

De Belastingdienst verplicht u alle facturen die u verstuurt of ontvangt te bewaren in uw financiële administratie. Net zoals de bonnetjes van uw medewerkers. Veel administratief werk. Maar tegenwoordig mogen deze facturen en bonnetjes ook digitaal bewaard worden. Dit bespaart u tijd en uw financiële administratie is direct op orde.

Fintech-startups reële bedreiging voor grote banken

Volgens een nieuw onderzoek van het World Economic Forum moeten grote internationale banken en verzekeraars dringend hun bedrijfsmodellen herzien. De belangrijkste reden is dat de financiële markt wordt overspoeld door fintech-startups, die zich richten op het verbeteren van financiële dienstverlening.