Veelgestelde vragen

Gebruik de categorieën hieronder om het antwoord op jouw vraag te vinden.

Het verschil heeft te maken met het gebied waar jouw kaarthouders de betaalpas gaan gebruiken. De Maestro variant kun je het beste vergelijken met jouw bankpas. De Mastercard is vergelijkbaar met een credit card. Via het Card Management Systeem kun je beide varianten bestellen en beheren.

Ja, je kunt beide kaarttypen binnen dezelfde organisatie gebruiken.

Ja, je kunt een gebruiker meerdere SimpledCard betaalpassen toewijzen.

SimpledCard is identiek aan de betaalpassen die je gewend bent om te gebruiken. Omdat je via het CMS vooraf bepaalt hoeveel bestedingsruimte beschikbaar is voor de kaarthouder, creëer je een extra veiligheidsbarrière. Zonder bestedingsruimte is de SimpledCard betaalpas onbruikbaar. De SimpledCard betaalpas is geblokkeerd voor fraudegevoelige leveranciers.

Blokkeer direct de betaalkaart die mogelijk betrokken zijn bij de fraude. Neem daarna contact op met Support voor de vervolgstappen.

Een transactie die niet door de kaarthouder is gedaan, kan frauduleus zijn. SimpledCard biedt bescherming tegen frauduleuze transacties door nauw samen te werken met Mastercard. Hiervoor kan een fraudemelding worden gedaan, waarna het SimpledCard team voor je zal bemiddelen om het bedrag terug te vorderen.

In het geval van diefstal of ongeautoriseerd gebruik van de SimpledCard betaalpas dien je zonder enkele vertraging aangifte te doen bij de politie.

Indien de kaart is gestolen dien je het volgende te doen:
1. Bel je werkgever of gebruik de applicatie en draag jouw werkgever op om het openstaande saldo van de kaart te halen.
2. Indien wij dit vragen, dient jouw werkgever ons binnen 7 dagen te schrijven om het verlies, diefstal of mogelijk misbruik te bevestigen (het adres is SimpledCard, Haarlemmerstraat 124e, 1013 EX Amsterdam, Nederland en het e-mail adres is clientsupport@simpledcard.com), en;
3. Je dient onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de kaart, het kaartnummer of PIN. Op het moment dat je de kaart terugvindt nadat je het verlies, diefstal of misbruik hebt gerapporteerd, dien je dit zo spoedig mogelijk bij ons melden en de gevonden kaart in stukken te knippen. Als de kaart of een vervangende kaart is verloren of gestolen en zodra je dit gemeld heeft, kan jouw werkgever een aanvraag indienen voor een vervangende kaart.

1. Selecteer in het CMS uw SimpledCard betaalpas

2. Pas de bestedingsruimte direct aan zodat er geen saldo meer op de SimpledCard betaalpas staat.

3. Selecteer kaartgegevens

4. Selecteer kaartgegevens bewerken

5. Blokkeer de SimpledCard betaalpas

Wanneer u de SimpledCard betaalpas blokkeert is deze onbruikbaar.

Ja, dit is mogelijk. Indien jouw pas is geblokkeerd vanwege ingave van een foutieve pin ontvang je hierover een email met instructies. Je kunt de kaart ook via de mobiele app deblokkeren.

1. Ga naar https://app.simpledcard.com.

2. Gebruik de “wachtwoord vergeten’’ knop.

3. Vul jouw e-mailadres in.

Ja, in het CMS beheer je zelf de rechten en bevoegdheden van de gebruikers.

Ja, je kunt transactiedata altijd in de vorm van een CSV bestand exporteren.

Nadat alle benodigde formulieren en documenten verwerkt zijn krijgt u toegang tot het CMS, dit duurt ongeveer een dag.

De pincode kan worden opgevraagd in de persoonlijke omgeving na inloggen in het CMS.

Nee, je kunt zoveel SimpledCard betaalpassen bestellen als je nodig heeft.

Voor het gebruik van SimpledCard betaal je een vast bedrag per maand. Er zijn geen verborgen kosten, er worden dus ook geen transactiekosten gerekend.

Het CMS is momenteel beschikbaar in Engels, Duits en Nederlands. Andere talen zullen later worden toegevoegd.

Je doet dit in een aantal stappen:

1. Boek het gewenste saldo van het hoofdsaldo over het account waaraan de pas gekoppeld is.

2. Boek het saldo van de account vervolgens over op de SimpledCard betaalpas.

3. De bestedingsruimte van de pas is nu aangevuld.

De regels voor kaartgebruik zijn identiek aan die van ieder andere zakelijke betaalpas. De SimpledCard betaalpas is standaard geblokkeerd voor adult-, adult-gerelateerd, gaming- en gokuitgaven.

Wij raden je aan om minimaal 24 uur voordat je het benodigde saldo in het CMS wilt gebruiken over te maken naar SimpledCard.

Alle tegoeden staan veilig op een derdengeldenrekening. Deze rekening valt volledig buiten SimpledCard en is uitsluitend toegankelijk voor Mastercard International Inc. om de transacties met de betaalpassen af te wikkelen.

Een kaarthouder kan zijn bestedingsruimte raadplegen via het CMS en de mobiele SimpledCard app.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Ben je een bestaande klant? Dan kun je eenvoudig gebruik maken van de realtime chatfunctie in het Card Management Systeem. Daarnaast kun je gerust jouw vraag stellen door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Liever telefonisch contact?

Wij zijn op werkdagen tussen 9 en half 6 te bereiken op 020 – 330 6712