Implementatie van de zakelijke betaalpas van SimpledCard

In één dag volledige controle over al uw zakelijke uitgaven

Een betaalpassensysteem die het kinderlijk eenvoudig maakt om zakelijke uitgaven te doen. Geen gedoe meer met bonnetjes, kleine kassen, voorschotten en declaraties. Klinkt aantrekkelijk, maar binnen een middel- of grote organisatie duurt de implementatie van zo een betaalpassensysteem vast maanden of zelfs jaren?

Alles in eigen hand
Niets is minder waar, want niet alleen het doen van zakelijke uitgaven, maar ook het implementeren van dit systeem is kinderlijk eenvoudig. Waar u voorheen dagelijks contact had met een bankmedewerker om passen aan te vragen of bestedingsruimte aan te passen, kunt u met SimpledCard alles zelf regelen in het online beheersysteem. Na wel geteld drie stappen kunt u aan de slag.

1

Hoofdsaldo aanvullen

Als u SimpledCard gaat inzetten voor uw organisatie is de eerste stap het aanvullen van uw hoofdsaldo. Dit doet u door geld van uw zakelijke rekening over te maken naar een derdenrekening. U ziet direct het hoofdsaldo in uw eigen online beheersysteem. In dit systeem kunt u gemakkelijk uw saldo beheren, verdelen over uw verschillende bedrijfsafdelingen én controleren.

2

Financiële administratie per afdeling

Voor uw afdelingen maakt u een account aan. U bepaalt zelf de bestedingslimiet per afdeling. Dit bedrag is realtime en online aan te passen. De afdelingsmanager kan op zijn beurt het te besteden bedrag verdelen over de betaalpassen die de afdeling tot haar beschikking heeft. Hoeveel betaalpassen u per afdeling inzet bepaalt u zelf.

3

Betalen met een SimpledCard betaalpas

De betaalpassen geeft de manager uit aan zijn medewerkers. Met deze pas kunnen medewerkers overal ter wereld zakelijke uitgaven doen. De afdelingsmanager kan realtime en online de bestedingslimiet op de pas beheren. Zo kan de medewerker nooit meer uitgeven dan nodig. Daarnaast zijn transacties direct in het systeem zichtbaar.

Implementatie van zakelijke betaalpas: meer dan een basis
Met deze drie stappen voorkomt u in één dag alle problemen rondom het doen van zakelijke uitgaven. De wijze waarop organisaties zakelijke uitgaven doen kan verschillen. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn maakt SimpledCard het daarom mogelijk om naast het basispakket nog andere functionaliteiten in te zetten. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de functionaliteit ‘Boekhouding’ aan te zetten en een directe koppeling te maken met uw eigen boekhouding. 

© Copyright SimpledCard 2020
The SimpledCard cards are prepaid Maestro® cards and prepaid Mastercard® cards. The Card is issued by Wirecard Card Solutions Ltd (“WDCS”) pursuant to license by Mastercard International Inc.
WDCS is authorised by the Financial Conduct Authority to conduct electronic money service activities under the Electronic Money Regulations 2011 (Ref: 900051)
maestro-mastercard-logo