SimpledCard is gespot op Frankwatching!

Frankwatching is een onafhankelijk crossmediaal platform dat zich richt op kennisdeling rondom online trends, tips & tricks. Met ruim een miljoen pageviews per maand zijn zij hét marketingcommunicatie platform. In hun rubriek ‘Gespot’ wordt dagelijks een veelbelovend initiatief uitgelicht. Zo ook SimpledCard! Directeur Martijn van Galen vertelt hier over SimpledCard. 

Waarom is dit initiatief gestart?
“Zakelijke betaalpassen geef je niet in grote aantallen uit en zeker niet aan elke medewerker. Daar is namelijk een bankrekening of een bestedingslimiet aan gekoppeld en daar komen contracten en overeenkomsten bij kijken. Het alternatief is om contant geld en kleine kassen te gebruiken of zakelijke uitgaven door de medewerkers te laten voorschieten. Maar dat laatste zorgt voor allerlei spookdeclaraties, fraude en bovendien administratieve rompslomp. SimpledCard is niet gekoppeld aan een individuele bankrekening, maar kan wel als een normale bankpas gebruikt worden. De grote kracht van SimpledCard is dat het voor gebruikers een herkenbare, gebruiksvriendelijke en veilige manier van betalen is.”

Wat zijn de belangrijkste facts over SimpledCard?
“SimpledCard is een service-provider van MasterCard en biedt betaalpassen die wereldwijd te gebruiken zijn. SimpledCard is begin 2015 gestart en mag al diverse aansprekende bedrijven als klant rekenen. SimpledCard is beschikbaar vanaf vijf gebruikers voor vrijwel alle bedrijven in Nederland.

Passen geef je zonder tussenkomst van een bank uit aan je medewerkers. Dit betekent geen gedoe met formulieren en meer controle, omdat een organisatie alle transacties realtime kan inzien en zelf de bestedingslimieten kan beheren.”

Wie is er betrokken bij SimpledCard?
“SimpledCard is samen met de Amsterdamse softwareontwikkelaar GlobalOrange ontwikkeld. Zij ontwikkelden het online platform, inclusief modules voor onder andere fraudedetectie, de mobiele app, en zorgen bovendien voor de integratie van SimpledCard met diverse financiële softwarepakketten.”