Tips voor cashless werken in de zorg

Losse bonnetjes, kasverschillen, onvolledige declaraties. Dit zijn slechts enkele gevolgen van werken met contant geld. In veel zorginstellingen wordt er nog veel met cash geld gewerkt. De administratie kost veel tijd en medewerkers zijn druk met boekhoudkundige taken waarvan ze geen kaas gegeten hebben. Geen zin en tijd voor discussies met medewerkers over de rechtmatigheid en aard van uitgaven? Cashless werken houdt in dat alle kassen en contante geldstromen verdwijnen en is dé uitkomst. Hoe ziet dat eruit, cashless werken in de zorg? 

Woongroepen met een pas in plaats van een kas

Bij psychiatrische inrichtingen en in de jeugdhulpverlening zijn er vaak verschillende locaties met op iedere woongroep een kleine kas met cash geld en losse bonnetjes. Hetzelfde geldt voor andere intramurale zorginstellingen zoals verpleeg- en verzorgingstehuizen. Regelmatig schieten werknemers bedragen voor. Declareren is een omslachtig, duur en niet te controleren proces. De oplossing is een prepaid betaalpas voor iedere woongroep. Een prepaid betaalpas werkt net zoals een normale bankpas, alleen geeft u deze betaalpassen zelf uit. Ook kunt u gemakkelijk online het bestedingslimiet per pas beheren. De pas staat niet op naam, dus kan door meerdere medewerkers gebruikt worden. Alle transacties zijn digitaal inzichtelijk waardoor medewerkers de betalingen niet meer apart hoeven te verantwoorden.

Een betaalpas voor ambulant begeleiders

Een kopje koffie, activiteit, verjaardagskaart, rolletje plakband of een bloemetje. Ook binnen de eerstelijnszorg wordt er nog wel eens iets voorgeschoten. Naast dat het vervelend is voor ambulant begeleiders om hun privérekening voor het werk te gebruiken, zitten ze na het voorschieten van kleine bedragen met gedoe rondom het declareren. Een prepaid betaalpas voor ambulant begeleiders voorkomt deze frustratie. Omdat bij de pas het bestedingslimiet online realtime te beheren is, kan er ook in geval van nood een bedrag op de pas gestort worden. Medewerkers zullen zich bovendien een stuk veiliger voelen, omdat het niet langer nodig is om met cash geld de straat op te gaan.

Benieuwd hoe uw organisatie cashless kan werken?

Vraag de brochure aan